Polymerová hmota a tvorba šperků

Polymerová hmoty a tvorba šperků

Fimo je polymerová hmota, která se stala velmi populární. Tato hmota se vyrábí z PVC a dalších speciálních polymerů, které jsou smíchány s barvami a pigmenty pro vytvoření velmi specifických vlastností, jako jsou odolnost, flexibilita a pevnost.

Práce s polymerovou hmotou, jako je Fimo, je velmi snadná a příjemná. Vše, co potřebujete, je kreativita, pár jednoduchých nástrojů, válečků, obtisků, tvořítek a svoje ruce. Hmotu musíme dobře propracovat - ručně či pomocí válečku na nudle. Když se zahřeje, tak je lépe tvarovatelná.

S polymerovou hmotou se dá pracovat jako s jílem, tedy lze ji tvarovat, lisovat, válet a tvarovat do mnoha různých tvarů a vzorů.

Co lze všechno z Fima tvořit za šperky?

Z polymerové hmoty se dají vytvářet různé druhy šperků, jako jsou náhrdelníky, náušnice, prsteny a náramky. Pomocí speciálních forem a vysekávaček na tvarování Fima se dají vytvořit různé tvary, jako jsou květiny, hvězdy a další. Fimo hmotu lze také smíchat s různými materiály, jako jsou korálky, kovové ozdoby nebo kameny, pro vytvoření ještě výraznějších a jedinečných šperků.

Výhodou je také to, že šperky z Fima jsou lehké a pohodlné na nošení. Jedním z největších benefitů tvoření s polymerovou hmotou je, že není třeba mít velkou zkušenost s výrobou šperků, takže může začít prakticky kdokoliv.

Pomůcky pro tvoření polymerových šperků

Pokud rádi vytváříte šperky a zdobíte je podle vlastních představ, máme pro vás skvělé zprávy! Naše vykrajovátka a razítka nejsou jenom na vykrajování těsta, ale můžete s nimi také vytvářet nádherné šperky! S nimi bude každý kousek originál a plný vašeho osobitého stylu.

A co naše resinové reliéfní válečky? Ty jsou jako stvořené pro tvorbu šperků! Vytvářejí krásnou strukturu, která dodá vašim výrobkům nádech elegance a luxusu. akže neváhejte a vytvořte si své vlastní klenoty s našimi skvělými nástroji. Buďte tvořiví a zaujměte svět svým originálním stylem!

 

Pro inspiraci, co se všechno dá vyrobit z polymerové hmoty s pomocí našich kraftítek!